Get To Know Me Yoga

Bli kjent med Margunn

Margunn har jobbet fulltid i treningsbransjen i magne år, og er nå en av hovedinstruktøren på HiYoga in-club Vestkanten. Hun startet å praktisere yoga etter fødselen av sitt første barn i 1996. Et år senere reiste Margunn for å studere med noen av verdens fremste og dyktigste Yogalærere, samtidig som hun underviste i yoga. Hun har siden utdannet utallige Yogalærere på Vestlandet og jobber nå som yogalærer med spesiell fordypning i det terapeutiske aspektet.

Hvordan oppdaget du Yoga og når startet du å praktisere?
Jeg hadde trent hard og lenge i alle år og var utrolig stram i kropp (og hode?) under fødselen av mitt første barn. Jeg klarte ikke å «gi meg hen» og puste og bestemte meg da for å lære meg å puste & «slappe av». Det var ikke så mange som «drev med yoga» i Bergen på den tiden, så jeg reiste rundt i verden for å lære av erfarne og kunnskapsrike yogalærer. Jeg har vært heldig å lære av de beste.

Hva ønsker du å oppnå gjennom praktisering av yoga?
Jeg startet fordi jeg ønsket å lære og slappe av. Jeg har også hatt en stor ryggoperasjon som gir mye smerter og utfordringer. Yoga hjelper meg fysisk til å få «mer plass» i kroppen, ikke «trekke meg sammen» og bli stram og hard. Jeg beholder en mer fungerende kropp med styrke, balanse og bevegelighet. I tillegg er det til hjelp ved smerter. Jeg har også hatt store utfordringer mht lunger og pust (prematur) og her hjelper også yoga meg. Det viktigste for meg er likevel å ha oppdaget et sted der jeg alltid kan finne tilbake, roe ned, lande, lade og være i øyeblikket. Dette gir meg overskudd, klarhet og en økt tilstedeværelse i livet mitt. Indre ro og glede for bare å være i livet. Forhåpentligvis til glede for alle rundt meg også.

Hvilken rolle har yoga i livet ditt?
Etterhvert som jeg har fordypet meg i yoga, både som yogalærer, men FØRST OG FREMST som menneske og yogaelev, ser jeg yoga som en ledestjerne i livet mitt. Yoga er så mye mer enn stillinger og pust. Slik jeg ser det, er yoga hjelp til å være menneske og medmenneske til det beste for oss selv og våre medmennesker.
Yoga er en kilde til energi, glede, innsikt, refleksjon, tilstedeværelse, værelse, styrke, svakhet og alt innimellom. Når pust og sinn blir roligere, kan vi leve mer fullverdige liv, ta bedre avgjørelser og velge hvor vi vil bruke vår tid og energi.

Hvor går du for å finne ro og fred?
Jeg finner ofte min indre «freds-boble» på yogamatten. Yogamatten, kan også være ute i naturen, på gulvet med mine barn, og /eller fordypet i vakker musikk. Det gir meg fred å se mitt barn sove trygt og godt på puten sin. Gå hånd-i-hånd med kjæresten min gir meg en god ro i hjertet. Jeg føler også en stor indre ro med tilstedeværelse når jeg underviser yoga.

Hva inspirerer deg?
Jeg inspireres av alt og noen ganger skal det ingenting til for å bli inspirert. Barna mine (og alle andre barn) , familie, dyr, naturen, filosofi, språk og reiser, (både ytre og indre). Noen ganger kan nyheter inspirere meg, musikk og/eller hjerte(smerte).

Hvorfor tror du alle har godt av å prøve yoga?
Yoga er hjelp-til-selvhjelp på så mange plan (alle?!). Ofte kommer mennesker på Yoga til meg av en grunn (legen foreslår det grunnet vond rygg feks) og de fortsetter ofte med yoga av mange andre grunner. Yoga gir oss en mulighet til å bli kjent med oss selv på et dypere nivå. Fysisk, hvordan fungerer jeg og kroppen min, psykisk, hvordan virker hodet mitt og energetisk, hvor er min energi og hva trenger jeg. I tillegg lærer Yoga oss å ta vare på oss selv, å bare være innimellom og ha sympati og empati med oss selv og andre. Ved å finne erfarne og kvalifiserte Yogalærere, kan alle finne seg selv, sin plass og sin yoga på en trygg måte.

Hva er favoritt stillingen din og hvorfor?
Jeg er glad i yoga-asana (stillinger) generelt, men om jeg skal velge en stilling som jeg ALLTID kommer tilbake til, føler meg vel i og som for en god følelse også etterpå, så må det være SAVASANA. (Avspennings-posisjonen). Jeg opplever i den stillingen å «bare være», og å være fullstendig fornøyd med det. Opplevelsen av å være på lading,  komme hjem til meg selv og få et øyeblikks følelse av at alt er helt OK er så verdifull for meg og fyller meg alltid med takknemlighet.

Namaste & AUM fra Margunn

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply