Get To Know Me HiYoga

Bli kjent med Stiina

Stiinas hjerte slår for helhetlig helse der Yoga, Ayurveda og NLP er de fagområdene hun til nå har begge beina innenfor og sertifiseringer å vise til. En perfekt kombinasjon ”to be happy and healthy” ifølge henne selv. Stiina er opprinnelig fra Nord Norge, men dro ut på reisefot allerede i ung alder. De siste 2 årene har vært intet unntak. Etter flere destinasjoner unnagjort og med mange erfaringer rikere er hun nå klar for alt Norge har å by på.

Hvordan oppdaget du Yoga og når startet du å praktisere?
Etter mange år med ”trials and tears” for å finne noe som kunne hjelpe meg til å få helsen tilbake ble yoga redningen. Diffuse helse plager var min hverdag. På den tiden var trening for meg kun vekter og intervall, og jeg pushet meg alltid tiltross for kroppens mange signaler som jeg etter hvert hadde blitt vandt til å leve med. Etter mange år fikk kroppen min nok og ga meg intet valg enn å stoppe opp. Derav ga jeg yoga en sjanse, det føltes godt for en kropp som så sårt trengte å bli hørt. Jeg praktiserte en stund på egenhånd før jeg hoppet rett ut i en ny verden med yoga teacher training i Mexico. Nå er 2 år gått, og siden da har yoga vært en ny vei å gå for å finne og praktisere min lidenskap: yoga både på og utenfor yogamatta.

Hva ønsker du å oppnå gjennom praktisering av yoga?

Å praktisere og dele min lidenskap med andre mennesker slik at de kan føle på alle fordelene yoga gir, både for vår fysiske, mentale og subtile kropp. Gjennom yoga lærer jeg meg å lytte til den delen av meg som kun kan høres når jeg tillater meg selv å dykke ned i dybden. Der er det ikke alltid like enkelt å være, men derfra kan jeg hente lærdom som er gullverd å ta med seg videre i livet for å mestre all type utfordringer jeg møter på veien.

Hvor går du for å finne ro og fred?
Til yogamatta eller ut i naturen, helst en kombinasjon. Jeg stortrives høyt opp på et fjell, i skog og mark eller med tærne i sanda og med sjøvann på kroppen – I love all of Mother Natures magic!

Hva inspirerer deg?
Mennesker som ikke trenger å se hele veien for å gå den. De som våger å være seg selv 100%, de som er tro mot sine verdier og verdsetter både lykke og lærdom som likeverdige. Jeg blir inspirert av mennesker som lever for å gi, dele og skape sammen med likesinnede for å være den forandringen de ønsker å se i andre, i samfunnet og i vår verden.

Hva er favoritt stillingen din og hvorfor?
Sirsasana (hodestående), jeg elsker den for dens transformative egenskaper. Når jeg er i Sirsasana er alt annet helt stille… Fokus er vendt innover på pust, tilstedeværelse og en konstant aktivering av Mulabandha, alle tre er nødvendig for å kunne være i stillingen over lengre tid.

Hva var den tøffeste stillingen for deg å lære å elske?
Ardha Matsyendrasana (sittende twist), føler ikke at jeg får den helt til. Jeg klarer ikke helt å finne roen i sittende tvister generelt, derimot er liggende tvister himmelen i forhold. Så per dags dato er denne stillingen en jeg jobber for å lære meg å elske. Kanskje å la vær å prøve og heller gi slipp er nøkkelen?
Ditt mantra for livet er:
Åh, jeg har flere, og jeg lager og finner stadig nye som brukes i nye faser av livet. Om jeg skal velge er tre av favorittene mine: 

- Challenges are just stepping stones to a new point of view. 

- It´s never a matter of what is possible, it´s only a matter of when.
– A grateful heart is a magnet for miracles

Din visdom til andre:
Du har allerede alt du trenger i deg selv for å komme dit du vil. Din personlige styrke kan tas i bruk når du bestemmer deg for det. Ha tro på deg selv og vit at veien vil vise seg etter hvert som du går…

Allow the process to flow and your beautiful inner light to glow!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply