Get To Know Me HiYoga

Bli kjent med Hedvig

Hedvig har en bachelor i jazzdans fra Statens Balletthøyskole Khio, og har jobbet som freelance danser i inn- og utland, men jobber nå hovedsakelig som personlig trener.

Hvordan oppdaget du Yoga og når startet du å praktisere?
Jeg oppdaget yoga i studietiden. Det var ikke kjærlighet ved første blikk… Jeg syns alt gikk veldig sakte og kunne ikke forstå hvorfor det var så viktig å ta seg så god tid til å puste når jeg helst ville hoppe rundt å gjøre piruetter til høy musikk. Men etterhvert fikk jeg mer og mer sansen for yoga. Jeg klarte å finne roen, og det ble ikke bare en fysisk praksis, men også en åndelig. I tiden som danser reiste jeg mye og oppsøkte alltid ulike yogastudioer der jeg var. Dette har ført til mange spennende opplevelser og har lært meg å være åpen for flere ulike stiler.

Hva ønsker du å oppnå gjennom praktisering av yoga?
Å praktisere yoga gjør meg sterk, smidig og rolig til sinns. Jeg liker hvordan man jobber kontinuerlig med stillinger som med mye tålmodighet og fokus kan få deg til å klare ting du aldri hadde trodd var mulig! Jeg har virkelig lært å nyte øyeblikket og stole på at ting løsner bare jeg jobber fokusert. Yogaen gir meg en sjanse til å vende fokus innover, noe som ikke alltid er like behagelig, men på matten kan man jobbe seg gjennom mange ulike problemstillinger.

Hvilken rolle har yoga i livet ditt?
Yoga er med meg hele dagen, enten det er pusteøvelser på bussen eller yogastillinger på kjøkkenet mens jeg lager mat. Jeg elsker å være i bevegelse!

Hvor går du for å finne ro og fred?
Naturen! Hvilken overflod av rikdom! Jeg er aldri så lykkelig som når jeg kommer meg ut, gjerne sammen med de jeg er glad i.

Hva inspirerer deg?
Naturen, mannen min, flinke kollegaer, ivrige kunder, å sette seg mål og nå dem.

Hvorfor tror du alle har godt av å prøve yoga?
Alle har godt av å vende fokuset inn. Tørre å kjenne ordentlig etter på hvordan du har det, både i kropp og sinn. Jeg sier ikke at det alltid vil føles behagelig, men det kommer til å være verdt det.

Hva er favorittstillingen din og hvorfor?
Det er så mange. Men jeg tror jeg må velge hodestående, det er så deilig å være opp-ned!

Hva var den tøffeste stillingen for deg å lære og elske?
Er det lov å si at jeg fortsatt ikke elsker den? Uttana Padasana! Men jeg jobber med saken.

Hva har du lyst å fortelle verden?
At vi alle kan bli flinkere til å se hverandre inn i øynene og smile. Ellers syns jeg gode gamle «vær mot andre slik du vil andre skal være mot deg» ikke har gått av moten enda.

Ditt mantra for livet er: Enjoy the effort!

Din visdom til andre: Tør å gå litt ut av komfortsonen og nyt veien mot nye mål.

 

You Might Also Like